Konténert Szállítunk

Területfoglalási engedély ügyintézés

Közterületfoglalás

A közterület használata (ismertebb nevén: közterület foglalás) alapvető szabályozását az 17/2013. (V.30.) Önkormányzati rendelet határozza meg.

- A beadott kérvény még nem engedély! Jogszerűen csak akkor használható a közterület, ha a helyszínen a közterület használója be tudja mutatni az engedélyező határozatot!
- Az engedélyező határozat megkapásának feltétele a személyes (meghatalmazott általi) átvétel a használatba-vételi díj befizetésének igazolásával együtt!
- A közterület használatára vonatkozó kérelmet a tervezett használat előtt (minimum 10 nappal) kell benyújtani az önkormányzat ügyfélszolgálatán vagy honlapján.
- Visszamenőleges dátummal nem adható be kérelem.
- A kérelemhez mellékelni kell a pontos helyszínt ábrázoló vázlatot!
- Az egy napnál nem hosszabb időtartamra beadott konténer elhelyezésére vonatkozó kérelemre ugyanazok a szabályok érvényesek, mint minden más esetre!
- A kérelmek kitöltésekor, a konténer esetében nem négyzetmétert, hanem a használni kívánt konténerek darabszámát kell beírni.

A kérvénynek tartalmaznia kell: A kérvényező nevét, lakcímét, telefonját, e-mail-címét. Közterület foglalás célját, Közterület foglalás helyszínét, Elfoglalni kívánt közterület méretét (konténernél db szám),  Közterület foglalás kért időtartamát (tól - ig).


Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztály Közterület Használati Osztály: a közterületek használatának ügyintézői kerületenként megtekinthetők:
http://vallalkozas.budapest.hu/lapok/KPusX.html

 

vissza

 Készítette: Sikeres honlapkészítés, egyedi garanciákkal. Webrakéta Kft.